joi, 15 iunie 2017

Omul şi femeia = o familie tradiţională

Noi susținem o familie tradițională, ca la carte, cu cununie și copii făcuți în incinta ei, nu în concubinaj și preacurvie, cum am văzut pe la alții care nici măcar căsătoriți civil nu sunt! Măcar numele să îl preiei de la soț, femeie, ca dovadă a iubirii tale şi responsabilităţii lui! În fine, să nu judecăm pe alții, eu doar spun cum e la noi și așa e cel mai bine!
Îmi place să am zilnic curățenie exemplară și de aceea mă enervează dacă îl văd pe el că varsă din greșeală ceva pe jos.
"Bă, da' nu te uiți și tu? Unde ți-o fi capu' ăla?!" îl atenționez prompt, ca să știe de rușine și altă dată să nu mai facă! Știe că am gura mare și stau cu geana pă el!
Nici el nu se lasă mai prejos, că e bărbat adevărat! Mă apucă strâns de încheietura mâinii, mă zdruncină bine și îmi zice printre dinți:
"Zâmbește, că au venit musafirii! Ia zi-i "bună!"  lu' nașa! Du-te și pup-o, ca sunteți prietene! Uite ce frumoasă e naşa şi ce mult munceşte!"
Ei, mici certuri și neînțelegeri există în orice familie! Bine că nu e agresiv și violent cu mine, bine că nu a ridicat niciodată palma asupra mea, oricât de nervos a fost și oricât de tare a țipat și m-a înjurat! Şi are o voce când urlă! Dar mie îmi place vocea lui de bărbat adevărat şi de aia mereu îi spun să se protejeze, că ştie că e sensibil, să nu răcească și să își piardă frumusețe de voce! Mereu am la îndemână câte un pulover, câte o beannie (cum am văzut eu la Alex Velea!) să nu îl tragă curentul, că nici verile nu mai sunt ce au fost odată!
Da' și el are grijă de mine! Mereu mă încurajează să ma duc la sală, că m-am făcut cât casa după ce am născut! Sau să merg eu cu copilul în parc, ca să fac mișcare! Îmi zice și să stau potolită după ce îi aduc berile lângă el și îi dau telecomanda să ne mai uităm și noi la teve să vedem ce mai e prin lumea largă! Trei ore privind la Antena 3 și ai tot ce trebuie! Teatru, circ, thriller și dramă, toate le găsim acolo, nu mai ieșim din casă!
Decât dacă are de mers la un eveniment cu soția și atunci trebuie să mă îmbrac cum știu eu mai frumos, să mă coafez și să-mi pun gene false, să știu să vorbesc frumos dar nu prea mult și nu cu toată lumea, să nu par o fufă conversațională dar să menționez așa, în treacăt, ce amant fantastic e el de cinci ori pe săptămână, ce dotări și tehnici potente de atingere a fericirii conjugale are!
Pot să faca asta, nu mi-e greu! Întotdeauna am avut o memorie excelentă, așa că pot accesa cu ușurință amintiri mai vechi de trei luni sau, la nevoie, amintiri cu iubiții din trecut. Sau "amintiri" cu actorii preferați, dacă înțelegeți ce vreau să spun...;)
Zâmbim elegant și ne sărutăm pasional în fața tururor, chiar dacă pe dinăuntru nu mai simţim cine ştie ce. Știți cum se zice: pofta vine mâncând!
E drept că s-a mai pierdut din farmec de când am născut copilul, mi-a zis și el că dacă-i făceam băiat, "altfel te-aș fi iubit da' aia e! E bine și așa..."
Ei, lasă că nici el nu e ca alții și eu am grijă să îi amintesc asta mereu, să nu şi-o ia în cap!
"Uite, mă, ce mașină și-a luat Cornel! O plimbă pe nevastă-sa decât cu limuzina! Ăla cum poate, mă, să facă d-astea și tu nu?"
Mototol, numai cu el seamănă fie-sa! 
A zis să pun mâna şi să-i fac și băiat, că îmi ia și mie patruorpatru! I-am zis că nu cu mâna se face un băiat, ci cu sexu’ mai des decât o dată pe anotimp şi eventual, mai lung! 
Așa suntem noi: știm mereu să ne motivăm reciproc; mai cu vorbă, mai cu o faptă, mai cu o sticlă în plus, mergem înainte, ce să facem? Să crească asta mică și cu mamă și cu tată, că eu nu mai am mult pân' la menopauză, iar el e bărbat, na, mai dă și el la pește! Ce, aia se cheamă înșelat?

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.