miercuri, 15 martie 2017

O MAMĂ PERFECTĂ ALEGE DOUĂ



Lumina blândă a dupa-amiezii mângâie parchetul proasăt dat cu mopul.
În casă miroase a flori și aer proaspăt iar eu sunt fericită că am reușit să aerisesc după ce am luat de pe foc și am scos din cuptor mâncarea făcută să ne ajungă vreo 3-4 zile. 
Barul care separă bucătăria de living e curat ca lacrima, eliberat de orice carte, factură, vase, jucării, cărți sau chei uitate pe acolo.
Parterul însuși strălucește de curățenie și inima mi-e ușoară că și la etaj am câștigat lupta cu praful și cu scamele de pe unicul covor din casa noastră, amplasat strategic în camera fetelor.
Privesc spre curte prin geamurile recent curățate. Ce m-am mai distrat în timp ce le curățam! Vreo 2 ore de relaxare, doar eu și geamurile mele! Acum strălucesc, my precious!!!!
Mă uit la fetele mele care se joacă liniștite în curte, își împart jucăriile, se încurajează, se distrează împreună și își propun una alteia să se mute pe terasă, dacă tot e curată și așa frumos amenajată și împodobită cu flori și alte obiecte de decor.
Eu mă bucur că fetele se joacă acum, de-abia le-am luat de la măsuța unde se așezaseră singure să facă adunări și scăderi și apoi să citească sau să recunoască litere, fiecare după vârstă.
M-au implorat să le las în pace și să mă duc la treburile mele, că ele nu au nevoie de mine! Nu au decât patru și șase ani și deja sunt atât de independente!
"Mom, go have your coffee! And read a few pages from your favourite book, too!" îmi spune acum Emma, care refuză să mai vorbească în română cu mine.
"Si, mama! Dejane jugar solas, por favor!" zice și Iris în limba ei preferată zilele astea.
Ah, ce viață frumoasă și ușoară! E așa de simplu să jonglezi cu toate: curățenie în casă, educație la copii (minim o limbă străină included), mâncare gătită și timp pentru lectură și dezvoltare personală. Nici nu știi când trece ziua, baletând cu grație printre copii, din cameră în cameră(2-3-4, câte or fi), băi și sfânta bucătărie! Terasa și curtea sunt, practic, o sală personală de fitness.
Și stai, că vine seara! Cei mici se vor cere singuri la culcare pe la 8, așa, iar după o scurtă poveste de noapte bună, ei vor adormi liniștiți iar tu, odihnită și mulțumită, vei organiza un tete-a-tete romantic, la lumina lumânărilor, cu iubitul tău soț.
Mai privesc o dată spre cer, zâmbind. Soarele strălucește cu putere, din ce în ce mai puternic...

"Mami, citește în continuare povestea!" îmi spune Emma și mă orbește cu lanterna telefonului.


"Dă-te mai încolo, vreau și eu lângă mami!" plânge Iris.


"Fetelor, mâine trebuie să facem și noi curat, măcar la parter!" le spun eu, obosită și mă întorc în lumea poveștilor.


5 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.